Overslaan en naar de inhoud gaan

Actualiteit

Actu, Wedstijden, Fokkers, Flash infos, Sport
18-09-2023

KMSH organiseert een nieuwe RISH-dag

Actu, Fokkers, Flash infos, Sport
16-01-2023

Geachte LOSH-fokkers,

 

De algemene inflatie van uitbatingskosten verhoogt aanzienlijk onze functioneringslasten (verhoging van personeelssalarissen, van onderhoud software en lokalen, van basismateriaal…).

 

Actu, Monde
04-03-2022

Our hearts are with the people of Ukraine who are suffering from the terrible Russian aggression.

The Belgian Royal Canine Society fully supports the FCI and their decision to open a bank account for donation to help the people in Ukraine.

That’s why our committee had decided to participate at the Solidarity Fund of the FCI and to deposit 2.500 € as contribution for the help in Ukraine.

The committee of the Belgian Royal Canine Society

 

Actu
24-12-2021

De Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus wenst u en uw viervoeters fijne eindejaarsfeesten.

Actu
29-04-2021

Elke hond kan een verschillende kost met zich meebrengen naargelang verschillende factoren. Rekening houdende met het ras maar ook met de fokker : of hij liefhebber is, professioneel, ervaren of beginner, volgens diens onkosten en infrastructuur, wijzigen de prijzen.  Maar hetgeen het grote verschil maakt is de stamboom.

Fokkers, Flash infos
29-04-2021

Aan deze aangifte zijn geen kosten verbonden.

Het laat eenvoudigweg toe om na te gaan of de dossiers van de reu en van de teef bij de KMSH in orde zijn.

Gezondheid
29-04-2021

Onlangs heeft de dood van 3 Belgische herderspups van 6 tot 8 weken oud zonder aanwijsbare oorzaak de wetenschappelijke wereld er toe gebracht om het onderzoek op te voeren, wat toegelaten heeft om de oorzakelijke mutatie van de cardiomyopathie, die de juveniele sterfte bij de Belgische herder met zich meebrengt, te identificeren (maart 2020).

Actu, Wedstijden
30-04-2021

Indien de gezondheidsmaatregelen inzake Covid-19 het toelaten, zal de Brussels Dog Show plaatshebben op de Heizel op 18 en 19 december a.s.

Actu, Flash infos
29-04-2021

Wetenschappers van de universiteit van Auckland in Nieuw-Zeeland hebben, door een experiment uit te voeren met 18 honden, aangetoond dat honden jaloersheid kunnen voelen in de aanwezigheid van een ander dier.

Actu, Fokkers, Flash infos
30-04-2021

Uw hond is weggelopen? Of u hebt een kat of een hond gevonden die de indruk  geeft verlopen te zijn gelopen of gekwetst is? Gebruik de nieuwe toepassing “Animal Research”, een initiatief van de VZW met dezelfde benaming. De toepassing geeft aan de gebruikers de mogelijkheid om zich met elkaar te verbinden. Aangezien alles er is geregistreerd op vrijwillige basis is dit conform het reglement op gegevensbescherming (GDPR).

Actu, CRCB, Fokkers, Flash infos
24-04-2021

De geïnteresseerde personen die over deze documenten wensen te beschikken dienen op de website van de KMSH in te loggen met hun login en hun paswoord.  

Actu, Fokkers, Flash infos
30-04-2021

Vanaf 1 mei zullen de contactgegevens op de chip van uw huisdier zonder uw toelating niet meer toegankelijk zijn voor het grote publiek, dit om uw gegevensbescherming te respecteren. Dierenartsen en asielen zullen deze toegang behouden via hun eigen specifieke platform.

Actu, Flash infos
30-04-2021

De universiteiten van Luik en Gent hebben in samenwerking met de federale politie reeds 6 honden opgeleid om het coronavirus te detecteren op openbare plaatsen en tijdens massa-evenementen zoals bijvoorbeeld festivals.  Eerste resultaten : de honden bereiken een nauwkeurigheid van 95%.  Zelfs voor de nieuwe varianten van het coronavirus.  Onthoud dat honden hun reukvermogen 30 à 50 keer beter is dan dat van ons.  Laat ons maar denken aan het zoeken naar verdwenen personen, het opsporen van drugs, explosieven, zelfs andere ziektes.

Actu, Flash infos
30-04-2021

U weet dat Dog ID de gegevens verzamelt van de geregistreerde honden op ons grondgebied.
Zie hierbij de top 10 van de geregistreerde honden bij de Belgen in 2020 (met uitzondering van de gekruiste honden die men niet kan indelen)